Maastikuehitajad on meeskonnatööks ja EuroSkillsiks valmis

EuroSkillsil esindab Eestit maastikuehitajad Siim-Robin Noorem ja Artur Kusnets Räpina Aianduskoolist. EuroSkills ekspert on Raili Laas.

Mida noored suurvõistluselt ootavad ja kuidas jõudsid soovitud erialani?

Siim-Robin: “Mulle on alati meeldinud oma loovust proovile panna ja loodus on osa minu elust, nii sattusingi Räpina Aianduskooli. See klappis täpselt minu huvidega.

Oma eriala juures meeldib mulle kõige rohkem, et saan luua reaalseid asju väljas ja looduses ning iga päev on täiesti erinev. Saan seda eriala tehes olla täpselt see, kes ma olen. Maastikuehitus tuleb mulle kasuks ka praegu – õpin juurde maastikuarhitektuuri.

EuroSkillsiks on tehtud palju tööd. Suureks plussiks on see, et osalesin eelmine aasta WorldSkillsil Eestis. Kuid praegune võistlus tuleb palju suurem ja rohkemate inimestega. Selleks olen ennast ette valmistanud paljude treeningute, võistluste ja suure erialase tööga. Pidevalt erialas sees olles ja hea klapp oma paarilisega teebki meist tugeva tiimi. Oleme valmis!”

Artur: “Algul ei teadnud ma täpselt, mida tahaksin teha ja kuhu õppima minna. Kuna ise olen Räpinast pärit, siis proovisin Räpina Aianduskooli. Kuna olen sarnase valdkonnaga tegelenud ja mulle meeldib loodus, siis proovisin maastikuehitust. Kõige rohkem meeldibki mulle see, et saan teha füüsilist tööd. Meeldib ka puit ning maastikuehitus on hea võimalus, kuidas saan rakendada ka puidutööd.

Ettevalmistus on olnud intensiivne, kuid väga põnev. Suurt motivatsiooni andis meile viimane treening Soomes ja oleme valmis tiimina võistlema. EuroSkillsilt ootan kindlasti uusi sõpru. Tuleb põnev kogemus!”