“Noore Meistri” telesaate kuuenda hooaja pagar-kondiitri võistluse võitis Kaisa Kuusk Tartu Rakenduslikust Kolledžist. Loe lähemalt, mida andis võistlus- ja telekogemus noorele meistrile ja miks on pagar-kondiitri eriala nii äge!
“Osalemine Noorel Meistril andis mulle väärtusliku kogemuse oma oskuste testimiseks ja täiendamiseks. Võistlus andis võimaluse töötada täpselt kindlaksmääratud ülesannete täitmise nimel ja arendada oma tehnilisi oskusi, olles pidevas ajapiirangus. See aitas mul paremini mõista oma tugevusi ja valdkondi, kus veelgi paremaks saada.
Telesaates osalemine oli kindlasti suur väljakutse, sest kõik toimus kiirelt ja palju tegevusi tuli korraga ette võtta. Alguses oli see natuke hirmutav, sest ei pidanud ainult oma oskusi näitama, vaid pidi olema ka pidevalt kaamera ees. Samas oli see väga põnev, sest see pani mind oma tööle täiesti uue nurga alt lähenema.
Minu eriala juures meeldib mulle kõige rohkem see, et saan oma loomingulisust väljendada, luua midagi täiesti omapärast ja maitsvat. Iga kook, leib või maiustus on nagu omaette kunstiteos, kus saan mängida vormide, värvide ja maitsekomponentidega. Ma ei pea alati järgima kindlat retsepti — saan luua midagi uut, midagi omamoodi, olgu see uus tehnika, koostisosa või toote täpsus. Igasse tootesse on võimalik panna sisse oma isikupära ja stiil. Pagari- ja kondiitri eriala õppides on sul kogu aeg n-ö leib laual ja silmailu garanteeritud. Mõnikord arvatakse, et pagar-kondiitritöö on lihtsalt igav või rutiinne, aga tegelikult on see täis väljakutseid. Kui sul on huvi ja soovi oma tööd täiendada, viib iga samm sind lähemale meistriks saamisele. Kõik, mida sa lood, on midagi, mida inimesed naudivad.
See eriala on täis lõputut loovust ja inspiratsiooni. Iga kord, kui valmistan midagi, teen seda mitte ainult oma meelerahu nimel, vaid ka selleks, et pakkuda teistele maitseelamusi ja silmailu. Kõige toredam ongi see, et vastutasuks saan kiidusõnu, tänu ja häid soove, mis on tõeline tasu tehtud töö eest. Kui valid eriala, peaks see olema midagi, mida sa tõeliselt tahad ka tulevikus tööna teha. Pagari- ja kondiitritöö on ideaalne koht, kus pidevalt õppida, katsetada ja avastada — siin ei ole kunagi igav. Iga päev toob uusi väljakutseid ja uusi võimalusi, mis muudavad selle eriala rohkem kui lihtsalt tööks — see on elustiil, kus loovus, oskused ja kirg saavad täiuslikult kokku.”



Fotod: Harry Tiits